Klantenservice 071 3626162
Voor 23.00u besteld, morgen in huis*
Verzonden in Blanco Verpakking

GRATIS Tulip Bullet – bij iedere bestelling v.a. €100 ?

Do's and Don'ts

Hoe introduceer ik sextoys in mijn relatie?

Jij zou wel een sextoy willen proberen tijdens de seks.

Maar hoe stel je dat voor aan jouw partner?

Het verkennen van onze seksuele verlangens samen met een partner kan soms een dingetje zijn. Er zijn tal van stigma’s rond “sexual positivity” en het verkennen van je eigen bevrediging. Dus, hoe zit het als we dat aan iemand anders willen voorstellen? Of hoe kan ik een sextoy introduceren bij mijn partner? Het bespreekbaar zijn van het onderwerp seksspeeltjes verschilt tussen mensen. Sommigen vinden het een gemakkelijk onderwerp om over te praten, niet anders dan vertellen wat ze als ontbijt hadden. Terwijl anderen het misschien beschamender en privé vinden. Als je net overweegt om seksspeeltjes bij je partner(s) te introduceren, moet je eerst even de tijd nemen om na te denken over hoe hij of zij naar seks kijken.

Hoe breng ik het ter sprake?

Als je partner seks ziet als iets intiems en discreets, dan kan het rechtstreeks te confronteren met het vooruitzicht om een speeltje te gebruiken overweldigend zijn. Is jouw partner meer aan de gereserveerde kant is, is het handig het thema langzaam te introduceren. Probeer misschien een gemeenschappelijke vriend of vriendin te noemen die een nieuw speeltje is gaan gebruiken, peil hun reactie en bereidheid tot het gesprek. Afhankelijk van de respons die je krijgt, kun je van daaruit verder werken. Nadat je het onderwerp seksspeeltjes beetje bij beetje aan jullie gesprekken hebt toegevoegd, zal je verzoek om eens een speeltje samen te gaan gebruiken niet uit de lucht vallen. Tot op zekere hoogte zullen ze bereid zijn om erover te praten.

Luisteren

In deze situatie is het essentieel om naar je partner te luisteren. Als ze enige bedenkingen lijken te hebben bij het gebruik van toys, vraag hen dan om uit te leggen waar het probleem zit. Terwijl ze praten, luister. Besteed aandacht aan hun zorgen zonder onderbreking of en probeer je partner niet te overtuigen. Het gevoel dat er naar je geluisterd wordt, kan een krachtige invloed hebben op het nemen van een beslissing. Zodra jouw partner al zijn of haar problemen met betrekking tot het onderwerp heeft uitgelegd, stel je jouw partner voorzichtig gerust over de problemen die je kunt begrijpen.

Koop niet op voorhand al een speeltje

Koop dus geen sexspeeltjes op voorhand. Als je jouw partner laat zien dat je al een speeltje hebt gekocht, wordt er veel druk op hen uitgeoefend om ja te zeggen. Niet op voorhand kopen verzacht de nervositeit of angst van je partner en opent de mogelijkheid om samen op zoek te gaan naar een geschikt speeltje. Dit kan wonderen doen omdat je jouw partner dan de controle geeft. Ze kunnen zeggen welk speeltje ze niet leuk vinden of juist wel of uitleggen waarom het uiterlijk misschien niet goed voelt van een toy.  Duidelijk moet zijn dat dit een ervaring zou moeten zijn die jullie beiden leuk vinden. Het kan voorkomen dat je misschien een seksspeeltje hebt gekregen van een vriend of iets dergelijks, leg dat dan uit aan je partner. Laat ze meteen weten dat je geen geld hebt uitgegeven om dit speeltje te kopen en dat er geen druk is om het te gebruiken. Idealiter zal je partner net zo enthousiast zijn als jij om nieuwe ervaringen uit te proberen en jullie seks een boost te geven. Als dat het geval is, dan is dat geweldig! Maar zorg er uiteindelijk voor dat je jouw partner niet onder druk zet om iets te doen waar hij of zij zich niet prettig bij voelt. Seks en seksspeeltjes zijn alleen leuk als beiden betrokken zijn en zich comfortabel voelen.

Tijd

Je moet ook accepteren dat dit enige tijd kan duren. Na een tijdje of een paar gesprekken kan je partner uiteindelijk terug komen op het idee. Deze beslissing moet echt vanaf je parnter komen. Accepteer het idee dat ze misschien nooit seksspeeltjes willen gebruiken, en neem even de tijd om na te denken of dat ok is voor jou. Misschien vinden ze het niet prettig om ze samen te gebruiken, maar zijn ze meer dan blij wanneer jij het solo gebruikt. Bespreek deze zaken in een open en veilig gesprek zonder oordeel.

Verken je seksuele fantasieën, verken je verlangens, verken je grenzen. Zorg ervoor dat je dit doet met ieders instemming! Zo gaat het vast lukken een sextoy te introduceren bij jouw partner.