Klantenservice 071 3626162
Voor 23.30u besteld, morgen in huis*
Verzonden in Blanco Verpakking

SPRING SALE 20% korting op alle Toys 💓 t/m 31 maart

Hoe te spelen en op te ruimen

Seksspeeltjes en water

Seksspeeltjes en water

Hoe te spelen en op te ruimen

seksspeeltjes en water! In deze blog verkennen we de opwindende mogelijkheden van het combineren van speeltjes met water, van speelse momenten onder de douche tot ontspannen badsessies. Ontdek hoe je veilig kunt genieten, welke speeltjes waterdicht zijn en hoe je ze op de juiste manier kunt reinigen voor een zorgeloze ervaring. Duik met ons mee in de sprankelende wereld van waterpret en intieme ontdekkingen! 🌊💞

Voordelen van baden met seksspeeltjes

In bad gaan is zoveel meer dan alleen maar schoon worden.

Genieten van seksuele ervaringen in bad, als single of als koppel, kan je openstellen voor nieuwe mogelijkheden en sensaties.

Voeg de juiste seksspeeltjes toe aan het scenario en je kunt een dieper inzicht krijgen in je intieme wensen en behoeften, je voorkeuren en antipathieën, waar je staat en waar je naartoe wilt.

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar een bad nemen kan ongelooflijk kalmerend en ontspannend zijn en toch verleidelijk en opwindend.

Warm water kan helpen om onze geest te kalmeren, ons lichaam te ontspannen en ons opener te voelen. Tegelijkertijd kan het onze bloedstroom verhogen en daarmee ook onze seksuele gevoeligheid en opwinding.

Andere zintuiglijke elementen van baden kunnen ons genot nog meer verhogen.

Stel je voor dat je omringd wordt door fris, warm badwater en misschien een partner. Stel je het kabbelende geluid voor, de manier waarop het de rondingen van je lichaam laat glinsteren en de extra glijding die je voelt tijdens lichamelijke aanrakingen.

Als je in zo’n ontspannen en opgewonden toestand bent en dan je seksspeeltje aanzet, kan het effect romantisch, erotisch en climactisch zijn.

Dit is quality time die je aan jezelf hebt toegewijd, het verkennen van nieuwe of bekende erogene zones voor je eigen plezier, niet noodzakelijkerwijs een orgasme als doel. (Je zult versteld staan van het verschil dat het kan maken als je de verwachting en druk van de grote O wegneemt!)

Als je een partner hebt, kan deze tijd samen jullie intimiteit, verbondenheid en vertrouwen versterken terwijl jullie elkaars grenzen verkennen in een nieuwe omgeving. Wat je leert, kun je ook buiten het bad of de douche toepassen.

Hoe je je bad feestjes aanpakt is aan jou en je toestemmende gast. Maar er zijn twee regels:

  1. Gebruik alleen waterproof speeltjes!
  2. Zorg ervoor dat het glijmiddel dat je gebruikt compatibel is met je seksspeeltje.

 

Kan ik mijn seksspeeltje in water gebruiken?

Seksspeeltjes zijn vergelijkbaar met andere soorten elektronische producten in de zin dat ze kunnen verslechteren of defect raken als ze niet bestand zijn tegen water.

Als een seksspeeltje waterdicht is, betekent dit meestal dat het apparaat goed is afgesloten zodat er geen vloeistof in het batterijcompartiment of via de oplaadpunten kan binnendringen.

Om te weten hoe goed seksspeeltjes bestand zijn tegen water, kunnen ze een IP-classificatie (Ingress Protection) krijgen.

Seksspeeltjes van SVAKOM hebben meestal een van de vier IP-classificaties:

  1. IPX0: Geen bescherming tegen water
  2. IPX4: Spatwaterdicht – bestand tegen spatwater
  3. IPX: Waterbestendig – bestand tegen krachtige waterstralen
  4. IPX7: Waterdicht – kan tijdelijk worden ondergedompeld in water (tot 1 meter voor ongeveer 30 minuten)

We raden aan om alleen waterproof seksspeeltjes te gebruiken in bad of onder de douche en de andere te bewaren voor droge situaties. Onthoud dat zelfs als een speeltje waterproof is, het niet ondergedompeld mag worden in een diepte of voor een duur die de gemiddelde persoon als onredelijk zou beschouwen.

Hoe moet ik mijn seksspeeltje schoonmaken?

Na je seksspeeltje sessie in bad of onder de douche, ben je misschien geneigd te denken dat afspoelen betekent dat het schoon is.

Het is echter belangrijk om je speeltje goed te ontsmetten om niet alleen je apparaat te onderhouden, maar ook de gezondheid van jezelf en je partner te beschermen. Wist je dat sommige bacteriën, waaronder seksueel overdraagbare aandoeningen, maanden buiten het lichaam kunnen leven! En als je zwangerschap wilt voorkomen, wil je misschien sperma op een speeltje verwijderen voordat je het in of bij de vagina gebruikt.

Bij SVAKOM raden we aan om onze seksspeeltjes voor en na elk gebruik schoon te maken. De juiste methode hangt af van het specifieke speeltje en de water beschermingsgraad. De onderstaande instructies zijn algemeen van aard, dus raadpleeg altijd de informatie op de verpakking en in de handleiding van je seksspeeltje.

Niet-waterbestendige masturbators

Haal de masturbatorhuls uit het doosje en was de hoes met toycleaner of milde, ongeparfumeerde zeep en vers warm water van minder dan 45°C/113°F. Spoel de hoes vervolgens af met vers warm water. Laat ten slotte de lucht drogen. 

Om de hoes schoon te maken, spuit je speelgoed reiniger op een schone, pluisvrije handdoek of zachte doek en veeg je de oppervlakken schoon, waarbij je de oplaadpunten en de binnenkant van het apparaat vermijdt. Verwijder alle resten en laat aan de lucht drogen.

Zorg ervoor dat de hoes en de behuizing volledig droog zijn voordat je ze weer in elkaar zet. Zorg ervoor dat er geen water in contact komt met de oplaadpunten, het batterijcompartiment of de binnenkant van de hoes en dompel de hoes niet onder in water omdat deze niet waterdicht is.

Waterbestendige seksspeeltjes

Breng toycleaner aan op het productoppervlak, vermijd de oplaadpunten. Laat het maximaal 60 seconden inwerken, of zoals aanbevolen in de gebruiksaanwijzing van de toycleaner. Veeg het vervolgens af met een vochtige, maar niet natte, schone pluisvrije handdoek of zachte doek. Laat het product ten slotte volledig aan de lucht drogen. 

Zorg ervoor dat er geen water in contact komt met de oplaadpunten of het batterijcompartiment en dompel het product niet onder in water omdat het niet waterdicht is.

Waterbestendige pulsstimulators

Spuit toycleaner op een wattenstaafje en veeg het binnenste mondstuk van de pulsstimulator schoon, waarbij je de trommel vermijdt. Spuit toycleaner op een schone pluisvrije handdoek of zachte doek en veeg de buitenkant van de stimulator schoon, vermijd de oplaadpunten. Verwijder alle resten van de stimulator en laat volledig drogen aan de lucht.

Zorg ervoor dat er geen water in contact komt met de oplaadpunten of het batterijcompartiment en dompel het product niet onder in water omdat het niet waterdicht is.

Waterdichte seksspeeltjes

Was het product met toycleaner of milde, ongeparfumeerde zeep en vers warm water van minder dan 45°C/113°F. Spoel het product vervolgens af met vers warm water. Dep het product ten slotte droog met een schone pluisvrije handdoek of zachte doek, of laat het aan de lucht drogen. 

Vind je volgende seksspeeltje en maak een plons

Nu je meer weet over de voordelen van seksspeeltjes in water, welke je moet kiezen en hoe je ze schoonmaakt, ben je bijna klaar voor je badfeestje. Nodig vervolgens een paar waterproof speeltjes uit het groeiende assortiment van SVAKOM uit.