Klantenservice 071 3626162
Voor 23.00u besteld, morgen in huis*
Verzonden in Blanco Verpakking

Nieuw Panty Vibator ERICA – SHOP NU

Tips om jouw toys te reinigen

Houd je seksspeeltje lekker fris

Je seksspeeltje moet je goed verzorgen!

Hoe kan je ze het beste reinigen en opbergen?

Seksspeeltjes zijn hot. Het taboe is er steeds meer af en dat is maar goed ook. Want met een seksspeeltje kan je jouw seksleven echt verrijken. Je leert je lichaam beter kennen door te ontdekken wat je fijn vindt. Je zult de meest gevoelige gebieden vinden en begrijpen hoe je reageert op verschillende soorten stimulatie. Of je kunt ze samen met je partner gebruiken als toeviging op jullie seksleven.

Maar daar gaat dit artikel niet over en we willen juist graag vertellen hoe je ze op de juiste manier kunt reinigen, hoe vaak je het moet doen en hoe je je toy(s) het beste kunt opbergen.

Koken: ja of nee?

Om goed voor je speeltje te zorgen moet je precies weten waar het van gemaakt is, omdat verschillende materialen bepaalde schoonmaakmiddelen juist nodig hebben of niet verdragen. De verscheidenheid aan materialen waarvan seksspeeltjes zijn gemaakt, is echt enorm. Alle materialen kunnen echter in twee soorten worden verdeeld: poreus en niet-poreus.

Het belangrijkste is om poreuze materialen te gebruiken, zoals een mengsel van siliconen en polyvinylchloride, om realistische dildo’s en mannelijke masturbators te maken. Ze imiteren een levend lichaam, zijn hypoallergeen en zeer aangenaam om aan te raken, maar ze zijn nogal grillig om schoon te maken. Ze kunnen worden schoongemaakt met milde zeep, maar niet overdreven: het kan ze beschadigen. Het is beter om een ​​speciale reiniger te gebruiken voor het schoonmaken van s*x toys. Na het wassen moet het speelgoed worden afgeveegd met een zachte, droge doek en laten drogen. En daarna moet het apparaat worden besprenkeld met speciaal talkpoeder of poeder en in een stoffen zak worden gedaan.

Er is niet minder kracht nodig om speelgoed van gel en PVC te verzorgen (dit materiaal wordt gebruikt om bijvoorbeeld een clitorispomp of stimulatoren te maken). Dergelijke apparaten zijn gevoelig voor glijmiddelen op siliconenbasis (het is erg moeilijk om het daarna van het speelgoed af te wassen), hoge temperaturen (d.w.z. broeien met kokend water is absoluut niet toegestaan) en alcoholhoudende antiseptica. Dergelijke producten kunnen met zeep worden gewassen.

·Poreus speelgoed is speelgoed waarbij hard plastic, cyberleer, elastomeer, rubber, nylon en neopreen, vinyl en leer zijn gebruikt. Dergelijke materialen zijn absorberend, dat wil zeggen dat ze in staat zijn om vocht te absorberen.

Poreuze materialen zijn gevoelig voor hoge temperaturen en mechanische beschadigingen. Daarom wordt aanbevolen om ze te wassen met warm water en zeep of een vochtige doek en daarna droog te vegen.

Veel gemakkelijker te onderhouden speelgoed gemaakt van niet-poreuze materialen, zoals 100% siliconen van medische kwaliteit, roestvrij staal, gelakt hout, borosilicaatglas. Ze zijn gemakkelijk te wassen met de zeep die je voor jezelf gebruikt, maar het liefst zonder sterke parfums. Experts op het gebied van speelgoedreiniging adviseren ook om de voortgang niet te verwaarlozen en speelgoed van staal en siliconen in de vaatwasser te wassen zonder wasmiddelen. Belangrijk: Voordat je het speelgoed in de vaatwasser stopt, moet je ervoor zorgen dat het waterdicht is. Maar hier willen we duidelijk maken dat deze methode meer geschikt is voor producten van staal, hout of glas. Maar speelgoed van siliconen mag niet in de vaatwasser.

Hoe moet je sextoy schoonmaken

Om je speelgoed schoon te houden en jezelf veilig te houden, volg je een paar eenvoudige regels:

1.Reinig na elk gebruik.

We begrijpen dat je na gebruik van het speeltje wilt ontspannen en niets wilt doen, maar je moet het speeltje in ieder geval niet “voor later” laten liggen. Je gaat toch douchen, neem gewoon het speeltje mee. Als je het ongewassen apparaat bij andere seksspeeltjes bewaart, kan dit bijdragen aan de groei van bacteriën.

2.Reinig uw apparaten “voor”

Zelfs als je je speelgoed op een donkere, afgelegen en schone plaats bewaart, kunnen ze nog steeds stof, haar of bacteriën ophopen.

En als u ze niet schoonmaakt voordat u ze gebruikt, kan plezier in ernstige problemen veranderen. Alles wat zich aan de oppervlakte heeft opgehoopt, komt in je lichaam terecht.

3.Kies je reinigingsmiddel goed

Je kunt je speelgoed wassen met gewone zeep zonder geur (je kunt ook geparfumeerde zeep gebruiken als je je niet schaamt voor de geur). Maar het wordt niet aanbevolen om antibacteriële zeep te gebruiken. Het kan op het apparaat blijven en de volgende keer dat u het gebruikt, gaat u naar binnen en vernietigt u de microflora (terug naar punt 2).

Speelgoed op de juiste manier bewaren

Bewaar je speelgoed in de speciale koffers die bij het speelgoed worden geleverd. Zo niet, dan is elke canvas, zijden of fluwelen tas of make-uptas voldoende. Het belangrijkste is om niet te vergeten om ze van tijd tot tijd te wassen: zelfs als je het speelgoed regelmatig schoonmaakt, zijn er waarschijnlijk bacteriën in het appartement. Over bacteriën gesproken: ze planten zich het beste voort in een luchtdichte ruimte. Dat wil zeggen, een tas van de drogisterij zal het niet doen – beter een make-uptas.

Als je maar één sextoy hebt en je het prettig vindt om het bij de hand te houden, kun je het zelfs op je nachtkastje bewaren. Vergeet hem alleen niet te wassen voor gebruik. Stof, haar, kattenhaar – je wilt het waarschijnlijk niet in je hebben. Speelgoed gemaakt van poreuze materialen kan worden bewaard in een kast in de badkamer en in een lade voor ondergoed, maar voordat het de moeite waard is om waspoeder, geuroliën en parfums op te bergen – het kan het seksapparaat beschadigen en irritatie op het lichaam veroorzaken . Als het een vibrator op batterijen is, is het beter om ook de badkamer uit de opbergruimtes te weren. En ook in de buurt van batterijen. Maar zelfs in dit geval is het beter om de batterijen eruit te halen en apart te bewaren.